Haberler

Simsoft ABD’de

Simsoft ABD’de

Türkiye’de önemli projelere imza atan Simsoft, ABD’nin Florida eyaletinde yeni bir şube açtı.

ODTÜ TEKNOKENT firmalarından Simsoft, ABD’de “Simsoft Technologies” adında yeni bir şube açtı. Geçtiğimiz haftalarda kuruluşu tamamlanan ve dünyanın en büyük Theme Parkları’nın olduğu bölgede bulunan “Simsoft Technologies” şubesinin, Simsoft markasını uluslararası arenaya taşıması amaçlanıyor. Türkiye’de önemli projelere imza atan Simsoft firması, Florida’daki yeni şubeleriyle simülasyon sistemleri konusunda gelişmiş ürünleri ile ön planda olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Simsoft yönetimi: “ABD iştirakimiz, Simsoft Technologies, bir taraftan Simsoft’un bilgi ve tecrübelerinden faydalanırken diğer taraftan markamızı uluslararası arenada sergiliyor olacak. Simsoft Ailesi olarak yolumuza bir kilometre taşı daha eklemiş olduk, bu heyecan verici gelişmenin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Simsoft, bilgisayar oyunları ve simülasyon sistemleri alanında faaliyet göstermek amacıyla kurucuları arasında üniversite öğretim üyeleri ve doktora öğrencileri bulunan bir ekip ile 17 Mart 2006 tarihinde üniversite-sanayi işbirliği şirketi ODTÜ TEKNOKENT’te kuruldu. İleri bilişim teknolojileri ile "insan için insan merkezli çözümler" üreten Simsoft, araştırma geliştirme odaklı bir firma olup, kendi çalışma alanlarında üniversite-sanayi işbirliğine ideal bir örnek olmayı hedefliyor. Simsoft, Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) üyesi olup savunma sanayiine hizmet vermekte, ulusal ve uluslararası boyutta örnek olacak projelerin hayata geçirilmesi konusunda çalışmakta ve bilimsel yaklaşımların ışığında çözümler üretiyor.