Haberler

Simsoft, CMMI Dev v1.3 Kapsamında Olgunluk Seviyesi 3 Olarak Tekrar Değerlendirilmiştir.

Simsoft, CMMI Dev v1.3 Kapsamında Olgunluk Seviyesi 3 Olarak Tekrar Değerlendirilmiştir.

CMMI (Capability Maturity Model Integration), organizasyonun işlevini yerine getirmek için temel süreç alanlarını tanımlayarak, bunlarla ilgili yönlendirici ve kılavuz olan modeldir.

Olgunluk Seviyesi 3 olarak yapılan bir değerlendirme, organizasyonun belirtilen 18 süreç alanında, uygulamalarının ‘tanımlı’ olmasını, bu süreç alanlarının sürekli olarak ölçülmesi, izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesini içermektedir.

CMMI Olgunluk Seviyesi en az 3 olan firmalar; geliştirdiği projeleri yakından izleyebilmekte, oluşabilecek riskler ile ilgili önden önlem alabilmekte, müşteriyle etkin ve verimli iletişim ile projenin gidişatı hakkında bilgilendirebilmekte ve daha yüksek müşteri memnuniyeti elde ettiğine dair farklı çalışmalar bulunmaktadır.

Simsoft’un, 2014 yılından itibaren resmi olarak CMMI Olgunluk Seviyesi 3'te olduğu, bağımsız denetçi tarafından tespit edilmişti. 5-9 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılan denetimde, CMMI Olgunluk Seviyesi 3'te olmaya devam etmesi değerlendirilmiş ve bu seviyede olduğu tekrar tespit edilmiştir.

CMMI Institute’un Türkiye resmi partner’ı BTG (Bilgi ve Teknoloji Grubu) CMMI danışmanlık ve belgelendirme hizmetini gerçekleştirmektedir. CMMI belgemizi BTG’nin resmi danışmanı CMMI Institute Sertifikalı Baş Tetkikçi Wayne Littlefield tarafından verilmiştir.   http://www.btgrubu.com/cmmi/


Simsoft'un CMMI Seviye 3 olgunluk değerlendirmesine     buradan  ulaşabilirsiniz.